Tijdrelais

Waarvoor worden tijdrelais gebruikt? Soms kan het zijn dat uw bouwkundige omstandigheden het noodzakelijk maken om elektrische schakelhandelingen uit te stellen. Misschien moet u na het activeren van de lichtschakelaar nog door een donkere garage lopen of moet een bewegingsschakelaar pas na het verlaten van een kamer geactiveerd worden. In deze en vele andere scenario's kan het gebruik van een tijdrelais nuttig zijn. Dit zorgt ervoor dat het activeren of deactiveren van een bepaalde functie pas na een bepaalde tijd plaatsvindt. U kunt de lengte van deze periode op het relais instellen.

Wat is een tijdrelais?

Tijdrelais of vertragingsrelais zijn eenvoudige besturingsrelais die op basis van tijdreeksen gedefinieerde gebeurtenissen aansturen. Het verschil tussen een klassiek relais en een tijdrelais is wanneer hun uitgangscontacten openen en sluiten. Bij een stuurrelais gebeurt dit wanneer er spanning op de spoel wordt gezet en weer wordt verwijderd. Met het tijdrelais kunnen de contacten voor of na een bepaalde vertraging openen of sluiten. De installatie wordt gewoonlijk uitgevoerd in de schakelkast op de montagerail.

 


TIP

De ingestelde tijdsintervallen kunnen worden ingesteld tussen milliseconden en uren, afhankelijk van het relais.


 

Gewoonlijk wordt de vertraging door een van twee methoden geïnitieerd of in gang gezet:

  • De toepassing of uitschakeling van een stuurspanning
  • Het optreden van een puls/triggersignaal

 

Welke functies vervullen tijdrelais?

Voor de leek is het vaak wat moeilijk om technische beschrijvingen te begrijpen. Bij de beschrijving van de functies van tijdrelais komen we termen tegen als stuurspanning, responsvertraging, vrijgavevertraging, pulsvorming of normaal open contact. Om u een beter inzicht te geven in de respectievelijke werkingswijzen van de tijdrelais, beschrijven wij hierna ook de schakelmogelijkheden aan de hand van eenvoudige voorbeelden.

Voor een beter begrip van onze voorbeelden: Ga er altijd van uit dat u alleen een 'stuurspanning' in- of uitschakelt door middel van een schakelaar of drukcontact om een schakelproces (scenario) in gang te zetten. Het eigenlijke circuit gaat echter de weg van het relais. Bij gebruik van een schakelrelais leidt het bedienen van een inbouwschakelaar of drukcontact dus niet noodzakelijk tot een onmiddellijk zichtbare actie. U zegt gewoon tegen het relais dat het vooraf ingestelde scenario nu moet lopen en dat het op het gewenste tijdstip de bijbehorende schakeling moet uitvoeren. De volgende tien scenario's worden het vaakst uitgevoerd met tijdrelais:

Scenario 1 - De terugvalvertraging

De off-delay wordt ook wel de uit-vertraging genoemd.

Voorbeeld: Wanneer de stuurspanning door middel van de schakelaar (ON) wordt ingeschakeld, sluit het relais het circuit en gaat het licht aan. Als u de schakelaar weer indrukt (OFF), blijft het licht branden en begint de ingestelde vertragingstijd op het tijdrelais te lopen. Het relais houdt de stroom op gang. Na het verstrijken van de tijd onderbreekt het relais het circuit, schakelt het licht uit en gaat in de slaapstand. Wanneer het licht weer wordt ingeschakeld met de schakelaar (ON), begint het proces opnieuw.

Scenario 2 - De responsvertraging

De responsvertraging wordt ook wel de inschakelvertraging genoemd.

Voorbeeld: Wanneer het licht wordt ingeschakeld door middel van de schakelaar (ON), begint de ingestelde tijd onmiddellijk te lopen op het relais. Pas na afloop van de tijd wordt het circuit gesloten en gaat het lampje branden. Als u nu de schakelaar weer indrukt (OFF), onderbreekt het relais direct het circuit, schakelt het licht uit en gaat het in de ruststand. Wanneer het licht weer wordt ingeschakeld met de schakelaar (ON), begint dit proces opnieuw. Afhankelijk van het model blijft na een onderbreking van de responsvertraging de reeds verstreken tijd opgeslagen of wordt deze gewist.

Scenario 3 - De pulsgestuurde responsvertraging

De inschakelvertraging wordt niet geactiveerd door middel van een permanent toegepaste stuurspanning, maar door een puls (kortstondig toegepaste stuurspanning). Deze worden ook wel triggersignalen genoemd.

Voorbeeld: In tegenstelling tot scenario 2 volstaat hier een korte puls in de stuurspanning om het scenario in gang te zetten. Je zet geen schakelaar aan, maar drukt bijvoorbeeld op een drukcontact. Een vooraf ingestelde tijd begint te lopen op het relais en vervolgens sluit het circuit voor een eveneens vooraf bepaalde tijd. Daarna keert hij terug naar de ruststand. Meestal kunt u beide tijdsperioden afzonderlijk instellen. Een klassieke toepassing is een deuropener. Druk daarbij kort op een drukcontact. Na de ingestelde tijd (die slechts milliseconden kan zijn) onderbreekt het relais het circuit bij de elektromagneet van het deurslot gedurende bijvoorbeeld 3 seconden. Gedurende deze tijd is de deur open en kan de bezoeker binnenkomen. Na afloop van deze 3 seconden herstelt het relais automatisch de stroomtoevoer naar de elektromagneet en wordt de deur weer vergrendeld.

Scenario 4 - Responsvertraging en vrijgavevertraging

De circuits van scenario 1 en 2 worden gecombineerd.

Voorbeeld: Wanneer het licht wordt ingeschakeld door middel van de schakelaar (ON), begint er onmiddellijk een ingestelde tijd te lopen op het relais. Pas na afloop van deze periode wordt het circuit gesloten en begint het licht te branden. Als de schakelaar dan weer wordt bediend (OFF) en dus de stuurspanning wordt onderbroken, begint een ingestelde vertragingstijd te lopen. Het relais houdt de stroom op gang. Pas na het verstrijken van de tijd onderbreekt het relais het circuit, schakelt het licht uit en gaat het over in de ruststand. Afhankelijk van het model blijft na een onderbreking van de responsvertraging de reeds verstreken tijd opgeslagen of wordt deze gewist. Afhankelijk van het relais zijn de responsvertraging en de vrijgavevertraging even lang of kunnen zij onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.

Scenario 5 - Het relais als klokgenerator (beginnend met een puls)

Dat kent u van de richtingaanwijzer in de auto. Het is een knipperlichtrelais.

Voorbeeld: U drukt op de schakelaar (ON) en het relais sluit onmiddellijk het circuit. Het licht brandt. Na een bepaalde tijd onderbreekt het relais het circuit en gaat het licht uit. Na weer een bepaalde tijd sluit het relais het circuit weer en gaat het lampje weer branden. Dit interval duurt zolang de stuurspanning aanwezig is. Druk op de schakelaar (UIT), onderbreek de stuurspanning. Bij het relais eindigt de intervalschakeling en gaat het in de ruststand.

Bron: eibabo®, Finder 83.02.0.240.0000 TijdrelaisAfbeelding: Finder 83.02.0.240.0000 Tijdrelais

Scenario 6 - Het relais als klokgenerator (beginnend met een pauze)

Dit scenario is vergelijkbaar met scenario 5, het begint alleen met een pauze, niet met een impuls.

Voorbeeld: U drukt op de schakelaar (ON) en de vooraf ingestelde pauzetijd begint te lopen op het relais. Pas dan sluit het relais het circuit. Het licht brandt. Na een bepaalde tijd onderbreekt het relais het circuit en gaat het licht uit. De pauze begint weer. Dan sluit het relais het circuit weer, enzovoort. Dit interval duurt zolang de stuurspanning aanwezig is. Druk op de schakelaar (UIT), onderbreek de stuurspanning. Bij het relais eindigt de intervalschakeling onmiddellijk en gaat het in de ruststand.

Scenario 7 - Het inschakelend wisrelais

Voorbeeld: Wanneer de stuurspanning wordt ingeschakeld door middel van een schakelaar (ON), sluit het relais het circuit en brandt het licht gedurende een vooraf bepaalde periode (wistijd). Daarna onderbreekt het relais automatisch het circuit weer. Hij gaat in slaapstand, zelfs als de stuurspanning nog aanwezig is (schakelaar nog ON). Dit scenario kan alleen worden herhaald wanneer de schakelaar is bediend (OFF) nadat de wistijd is verstreken. Als de schakelaar tijdens de wisperiode wordt aangeraakt (OFF), wordt de stuurspanning onderbroken en onderbreekt het relais ook onmiddellijk het circuit. De rest van de wistijd wordt gewist. Het proces kan opnieuw beginnen.

Scenario 8 - Het uitschakelrelais voor wissen

Voorbeeld: Wanneer de stuurspanning wordt uitgeschakeld door middel van een schakelaar (OFF), sluit het relais het circuit en brandt het licht gedurende een vooraf bepaalde periode (wis-tijd). Daarna onderbreekt het relais automatisch het circuit weer en gaat het in de ruststand. Dit scenario kan alleen worden herhaald wanneer de schakelaar is bediend nadat de wistijd is verstreken (ON). Als de schakelaar wordt aangeraakt (ON) tijdens de wisperiode, wordt de stuurspanning opnieuw toegepast en onderbreekt het relais onmiddellijk het circuit. De rest van de wistijd wordt gewist. Het proces kan opnieuw beginnen. Een klassiek geval: u verlaat een gebouw in het donker en doet het hoofdlicht uit. De oriëntatieverlichting gaat aan en u hebt tijd om het gebouw te verlaten. Daarna gaat ook het oriëntatielicht automatisch uit.

Scenario 9 - Het inschakelwissende en uitschakelwissende relais

De circuits van scenario 7 en 8 worden gecombineerd.

Voorbeeld: Wanneer de stuurspanning wordt ingeschakeld door middel van een schakelaar (ON), sluit het relais het circuit en brandt het licht gedurende een vooraf bepaalde periode (wistijd). Daarna onderbreekt het relais automatisch het circuit weer. Hij gaat in slaapstand, ook al is de stuurspanning nog aanwezig (schakelaar nog ON). Wanneer de stuurspanning wordt uitgeschakeld met de schakelaar (OFF), sluit het relais het circuit weer en brandt het licht weer gedurende de aangegeven wisduur. Na afloop onderbreekt het relais het circuit, schakelt het licht uit en gaat in de ruststand.

Scenario 10 - Het tijdrelais als pulsvormer

Hierbij wordt de toepassing van de stuurspanning (lang of kort) omgezet in een schakeling van dezelfde lengte.

Voorbeeld: U drukt op een schakelaar om het scenario in gang te zetten. Het relais sluit het circuit gedurende een vooraf bepaalde periode. Het licht brandt. Na het verstrijken van de tijd opent het relais het circuit weer en gaat het in de ruststand. Het licht gaat uit. Het maakt niet uit of u de schakelaar weer indrukt (OFF) terwijl het licht aan is of dat u dat pas veel later doet, als het licht al uit is. Het proces begint pas weer als er weer stuurspanning op staat (schakelaar ON).

Zo bespaart u

Veel van de beschreven scenario's kunnen worden uitgevoerd met tijdrelais. Zo bent u altijd flexibel en hoeft u maar in één apparaat te investeren.


Bovendien is het ook mogelijk verschillende tijdrelais met elkaar te combineren om overeenkomstige afhankelijkheden te creëren. Raadpleeg de productbeschrijvingen om te zien of aanvullende functies zoals tweetraps responsvertraging of uitschakelwaarschuwingen met een relais kunnen worden gerealiseerd.

Hier in de eibabo® technology store vindt u veel voordelige producten op het gebied van besturingstechniek en automatiseringstechniek. Als u geïnteresseerd bent in het implementeren van deze of soortgelijke schakelingen, kunnen wij u alle benodigde relais, schakelaars, drukcontacten en kabels leveren. Koop hoogwaardige tijdrelais van bekende merken zoals ABB, Doepke, Dold, Eaton, Eltako, Omron, Metz, Schalk, Siemens en Ziehl. Gebruik een van onze vele betaalmethoden en profiteer van snelle, wereldwijde verzending.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus relais > tijdrelais vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • AC spanning tijdrelais
  • Begin van de pauze
  • Begin van impuls
  • Eindkap
  • Front installatie
  • Ingebouwd apparaat
  • Ingebouwd verdelerapparaat
  • Interface technologie
  • Intrekvertraging
  • Mechanisch
  • Multifunctionele klok
  • Oplooprelais
  • Paneelmontage
  • Puls vertraging
  • Relaismodule
  • Schakelbediening
  • Schakelrelais
  • Ster-driehoek relais
  • Tijdsblok
  • Tijdschakelaar voor trappenhuisverlichting
  • UIT-vertragingsrelais
  • Uitschakelvertraging
  • Universeel relais:
  • Ventilatie controle
  • Ventilator controle
  • Ventilatortimer
  • Vertragingsschakelaar:
  • Voorwaarschuwingsrelais uitschakelen


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Tijdrelais:

  • ABB
  • Doepke
  • Dold
  • Eaton
  • Eberle
  • Finder
  • Göring
  • Legrand Bticino
  • Limot
  • Maico
  • Metz
  • Murrelektronik
  • Omron
  • Phoenix
  • Pilz
  • Rockwell
  • Schalk
  • Schneider Electric
  • Siemens
  • Tele
  • Theben
  • WAGO
  • Weidmüller
  • Wieland
  • Ziehl


 
Waarvoor worden tijdrelais gebruikt? Soms kan het zijn dat uw bouwkundige omstandigheden het noodzakelijk maken om elektrische schakelhandelingen uit te stellen. Misschien moet u na het activeren... meer ontdekken »
Venster sluiten
Tijdrelais - Besturingsmiddelen voor vertraagd modulair schakelen

Waarvoor worden tijdrelais gebruikt? Soms kan het zijn dat uw bouwkundige omstandigheden het noodzakelijk maken om elektrische schakelhandelingen uit te stellen. Misschien moet u na het activeren van de lichtschakelaar nog door een donkere garage lopen of moet een bewegingsschakelaar pas na het verlaten van een kamer geactiveerd worden. In deze en vele andere scenario's kan het gebruik van een tijdrelais nuttig zijn. Dit zorgt ervoor dat het activeren of deactiveren van een bepaalde functie pas na een bepaalde tijd plaatsvindt. U kunt de lengte van deze periode op het relais instellen.

Wat is een tijdrelais?

Tijdrelais of vertragingsrelais zijn eenvoudige besturingsrelais die op basis van tijdreeksen gedefinieerde gebeurtenissen aansturen. Het verschil tussen een klassiek relais en een tijdrelais is wanneer hun uitgangscontacten openen en sluiten. Bij een stuurrelais gebeurt dit wanneer er spanning op de spoel wordt gezet en weer wordt verwijderd. Met het tijdrelais kunnen de contacten voor of na een bepaalde vertraging openen of sluiten. De installatie wordt gewoonlijk uitgevoerd in de schakelkast op de montagerail.

 


TIP

De ingestelde tijdsintervallen kunnen worden ingesteld tussen milliseconden en uren, afhankelijk van het relais.


 

Gewoonlijk wordt de vertraging door een van twee methoden geïnitieerd of in gang gezet:

  • De toepassing of uitschakeling van een stuurspanning
  • Het optreden van een puls/triggersignaal

 

Welke functies vervullen tijdrelais?

Voor de leek is het vaak wat moeilijk om technische beschrijvingen te begrijpen. Bij de beschrijving van de functies van tijdrelais komen we termen tegen als stuurspanning, responsvertraging, vrijgavevertraging, pulsvorming of normaal open contact. Om u een beter inzicht te geven in de respectievelijke werkingswijzen van de tijdrelais, beschrijven wij hierna ook de schakelmogelijkheden aan de hand van eenvoudige voorbeelden.

Voor een beter begrip van onze voorbeelden: Ga er altijd van uit dat u alleen een 'stuurspanning' in- of uitschakelt door middel van een schakelaar of drukcontact om een schakelproces (scenario) in gang te zetten. Het eigenlijke circuit gaat echter de weg van het relais. Bij gebruik van een schakelrelais leidt het bedienen van een inbouwschakelaar of drukcontact dus niet noodzakelijk tot een onmiddellijk zichtbare actie. U zegt gewoon tegen het relais dat het vooraf ingestelde scenario nu moet lopen en dat het op het gewenste tijdstip de bijbehorende schakeling moet uitvoeren. De volgende tien scenario's worden het vaakst uitgevoerd met tijdrelais:

Scenario 1 - De terugvalvertraging

De off-delay wordt ook wel de uit-vertraging genoemd.

Voorbeeld: Wanneer de stuurspanning door middel van de schakelaar (ON) wordt ingeschakeld, sluit het relais het circuit en gaat het licht aan. Als u de schakelaar weer indrukt (OFF), blijft het licht branden en begint de ingestelde vertragingstijd op het tijdrelais te lopen. Het relais houdt de stroom op gang. Na het verstrijken van de tijd onderbreekt het relais het circuit, schakelt het licht uit en gaat in de slaapstand. Wanneer het licht weer wordt ingeschakeld met de schakelaar (ON), begint het proces opnieuw.

Scenario 2 - De responsvertraging

De responsvertraging wordt ook wel de inschakelvertraging genoemd.

Voorbeeld: Wanneer het licht wordt ingeschakeld door middel van de schakelaar (ON), begint de ingestelde tijd onmiddellijk te lopen op het relais. Pas na afloop van de tijd wordt het circuit gesloten en gaat het lampje branden. Als u nu de schakelaar weer indrukt (OFF), onderbreekt het relais direct het circuit, schakelt het licht uit en gaat het in de ruststand. Wanneer het licht weer wordt ingeschakeld met de schakelaar (ON), begint dit proces opnieuw. Afhankelijk van het model blijft na een onderbreking van de responsvertraging de reeds verstreken tijd opgeslagen of wordt deze gewist.

Scenario 3 - De pulsgestuurde responsvertraging

De inschakelvertraging wordt niet geactiveerd door middel van een permanent toegepaste stuurspanning, maar door een puls (kortstondig toegepaste stuurspanning). Deze worden ook wel triggersignalen genoemd.

Voorbeeld: In tegenstelling tot scenario 2 volstaat hier een korte puls in de stuurspanning om het scenario in gang te zetten. Je zet geen schakelaar aan, maar drukt bijvoorbeeld op een drukcontact. Een vooraf ingestelde tijd begint te lopen op het relais en vervolgens sluit het circuit voor een eveneens vooraf bepaalde tijd. Daarna keert hij terug naar de ruststand. Meestal kunt u beide tijdsperioden afzonderlijk instellen. Een klassieke toepassing is een deuropener. Druk daarbij kort op een drukcontact. Na de ingestelde tijd (die slechts milliseconden kan zijn) onderbreekt het relais het circuit bij de elektromagneet van het deurslot gedurende bijvoorbeeld 3 seconden. Gedurende deze tijd is de deur open en kan de bezoeker binnenkomen. Na afloop van deze 3 seconden herstelt het relais automatisch de stroomtoevoer naar de elektromagneet en wordt de deur weer vergrendeld.

Scenario 4 - Responsvertraging en vrijgavevertraging

De circuits van scenario 1 en 2 worden gecombineerd.

Voorbeeld: Wanneer het licht wordt ingeschakeld door middel van de schakelaar (ON), begint er onmiddellijk een ingestelde tijd te lopen op het relais. Pas na afloop van deze periode wordt het circuit gesloten en begint het licht te branden. Als de schakelaar dan weer wordt bediend (OFF) en dus de stuurspanning wordt onderbroken, begint een ingestelde vertragingstijd te lopen. Het relais houdt de stroom op gang. Pas na het verstrijken van de tijd onderbreekt het relais het circuit, schakelt het licht uit en gaat het over in de ruststand. Afhankelijk van het model blijft na een onderbreking van de responsvertraging de reeds verstreken tijd opgeslagen of wordt deze gewist. Afhankelijk van het relais zijn de responsvertraging en de vrijgavevertraging even lang of kunnen zij onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.

Scenario 5 - Het relais als klokgenerator (beginnend met een puls)

Dat kent u van de richtingaanwijzer in de auto. Het is een knipperlichtrelais.

Voorbeeld: U drukt op de schakelaar (ON) en het relais sluit onmiddellijk het circuit. Het licht brandt. Na een bepaalde tijd onderbreekt het relais het circuit en gaat het licht uit. Na weer een bepaalde tijd sluit het relais het circuit weer en gaat het lampje weer branden. Dit interval duurt zolang de stuurspanning aanwezig is. Druk op de schakelaar (UIT), onderbreek de stuurspanning. Bij het relais eindigt de intervalschakeling en gaat het in de ruststand.

Bron: eibabo®, Finder 83.02.0.240.0000 TijdrelaisAfbeelding: Finder 83.02.0.240.0000 Tijdrelais

Scenario 6 - Het relais als klokgenerator (beginnend met een pauze)

Dit scenario is vergelijkbaar met scenario 5, het begint alleen met een pauze, niet met een impuls.

Voorbeeld: U drukt op de schakelaar (ON) en de vooraf ingestelde pauzetijd begint te lopen op het relais. Pas dan sluit het relais het circuit. Het licht brandt. Na een bepaalde tijd onderbreekt het relais het circuit en gaat het licht uit. De pauze begint weer. Dan sluit het relais het circuit weer, enzovoort. Dit interval duurt zolang de stuurspanning aanwezig is. Druk op de schakelaar (UIT), onderbreek de stuurspanning. Bij het relais eindigt de intervalschakeling onmiddellijk en gaat het in de ruststand.

Scenario 7 - Het inschakelend wisrelais

Voorbeeld: Wanneer de stuurspanning wordt ingeschakeld door middel van een schakelaar (ON), sluit het relais het circuit en brandt het licht gedurende een vooraf bepaalde periode (wistijd). Daarna onderbreekt het relais automatisch het circuit weer. Hij gaat in slaapstand, zelfs als de stuurspanning nog aanwezig is (schakelaar nog ON). Dit scenario kan alleen worden herhaald wanneer de schakelaar is bediend (OFF) nadat de wistijd is verstreken. Als de schakelaar tijdens de wisperiode wordt aangeraakt (OFF), wordt de stuurspanning onderbroken en onderbreekt het relais ook onmiddellijk het circuit. De rest van de wistijd wordt gewist. Het proces kan opnieuw beginnen.

Scenario 8 - Het uitschakelrelais voor wissen

Voorbeeld: Wanneer de stuurspanning wordt uitgeschakeld door middel van een schakelaar (OFF), sluit het relais het circuit en brandt het licht gedurende een vooraf bepaalde periode (wis-tijd). Daarna onderbreekt het relais automatisch het circuit weer en gaat het in de ruststand. Dit scenario kan alleen worden herhaald wanneer de schakelaar is bediend nadat de wistijd is verstreken (ON). Als de schakelaar wordt aangeraakt (ON) tijdens de wisperiode, wordt de stuurspanning opnieuw toegepast en onderbreekt het relais onmiddellijk het circuit. De rest van de wistijd wordt gewist. Het proces kan opnieuw beginnen. Een klassiek geval: u verlaat een gebouw in het donker en doet het hoofdlicht uit. De oriëntatieverlichting gaat aan en u hebt tijd om het gebouw te verlaten. Daarna gaat ook het oriëntatielicht automatisch uit.

Scenario 9 - Het inschakelwissende en uitschakelwissende relais

De circuits van scenario 7 en 8 worden gecombineerd.

Voorbeeld: Wanneer de stuurspanning wordt ingeschakeld door middel van een schakelaar (ON), sluit het relais het circuit en brandt het licht gedurende een vooraf bepaalde periode (wistijd). Daarna onderbreekt het relais automatisch het circuit weer. Hij gaat in slaapstand, ook al is de stuurspanning nog aanwezig (schakelaar nog ON). Wanneer de stuurspanning wordt uitgeschakeld met de schakelaar (OFF), sluit het relais het circuit weer en brandt het licht weer gedurende de aangegeven wisduur. Na afloop onderbreekt het relais het circuit, schakelt het licht uit en gaat in de ruststand.

Scenario 10 - Het tijdrelais als pulsvormer

Hierbij wordt de toepassing van de stuurspanning (lang of kort) omgezet in een schakeling van dezelfde lengte.

Voorbeeld: U drukt op een schakelaar om het scenario in gang te zetten. Het relais sluit het circuit gedurende een vooraf bepaalde periode. Het licht brandt. Na het verstrijken van de tijd opent het relais het circuit weer en gaat het in de ruststand. Het licht gaat uit. Het maakt niet uit of u de schakelaar weer indrukt (OFF) terwijl het licht aan is of dat u dat pas veel later doet, als het licht al uit is. Het proces begint pas weer als er weer stuurspanning op staat (schakelaar ON).

Zo bespaart u

Veel van de beschreven scenario's kunnen worden uitgevoerd met tijdrelais. Zo bent u altijd flexibel en hoeft u maar in één apparaat te investeren.


Bovendien is het ook mogelijk verschillende tijdrelais met elkaar te combineren om overeenkomstige afhankelijkheden te creëren. Raadpleeg de productbeschrijvingen om te zien of aanvullende functies zoals tweetraps responsvertraging of uitschakelwaarschuwingen met een relais kunnen worden gerealiseerd.

Hier in de eibabo® technology store vindt u veel voordelige producten op het gebied van besturingstechniek en automatiseringstechniek. Als u geïnteresseerd bent in het implementeren van deze of soortgelijke schakelingen, kunnen wij u alle benodigde relais, schakelaars, drukcontacten en kabels leveren. Koop hoogwaardige tijdrelais van bekende merken zoals ABB, Doepke, Dold, Eaton, Eltako, Omron, Metz, Schalk, Siemens en Ziehl. Gebruik een van onze vele betaalmethoden en profiteer van snelle, wereldwijde verzending.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus relais > tijdrelais vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • AC spanning tijdrelais
  • Begin van de pauze
  • Begin van impuls
  • Eindkap
  • Front installatie
  • Ingebouwd apparaat
  • Ingebouwd verdelerapparaat
  • Interface technologie
  • Intrekvertraging
  • Mechanisch
  • Multifunctionele klok
  • Oplooprelais
  • Paneelmontage
  • Puls vertraging
  • Relaismodule
  • Schakelbediening
  • Schakelrelais
  • Ster-driehoek relais
  • Tijdsblok
  • Tijdschakelaar voor trappenhuisverlichting
  • UIT-vertragingsrelais
  • Uitschakelvertraging
  • Universeel relais:
  • Ventilatie controle
  • Ventilator controle
  • Ventilatortimer
  • Vertragingsschakelaar:
  • Voorwaarschuwingsrelais uitschakelen


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Tijdrelais:

  • ABB
  • Doepke
  • Dold
  • Eaton
  • Eberle
  • Finder
  • Göring
  • Legrand Bticino
  • Limot
  • Maico
  • Metz
  • Murrelektronik
  • Omron
  • Phoenix
  • Pilz
  • Rockwell
  • Schalk
  • Schneider Electric
  • Siemens
  • Tele
  • Theben
  • WAGO
  • Weidmüller
  • Wieland
  • Ziehl
Filter sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

1 van 33
Voor deze filtering zijn geen resultaten gevonden!
AANBEVOLEN
3D
Schneider Electric - RE22R2MYMR - Multifunctioneel relais - Tijdrelais RE22R2MYMR
€ 65,07 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 120,52 RRP***)
Multifunctioneel relais - Tijdrelais
Schneider Electric
| RE22R2MYMR
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Finder - 80.41.0.240.0000 - Tijdrelais - Tijdrelais 0,1 ... 86400s AC 24 ... 240V 80.41.0.240.0000
€ 30,06 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 74,02 RRP***)
Tijdrelais - Tijdrelais 0,1 ... 86400s AC 24 ... 240V
Finder
| 80.41.0.240.0000
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Finder - 83.01.0.240.0000 - Tijdrelais - Tijdrelais 0,05 ... 864000s AC 24 ... 240V 83.01.0.240.0000
€ 41,01 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 101,94 RRP***)
Tijdrelais - Tijdrelais 0,05 ... 864000s AC 24 ... 240V
Finder
| 83.01.0.240.0000
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Finder - 80.01.0.240.0000 - Multifunctioneel tijdrelais 12-240V AC/DC, 1W, 16A 80.01.0.240.0000
€ 50,23 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 102,08 RRP***)
Multifunctioneel tijdrelais 12-240V AC/DC, 1W, 16A
Finder
| 80.01.0.240.0000
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
ABB - E 234 CT-MFD.12 - Tijdrelais multifunctioneel - Tijdrelais 0,05 ... 360000s AC 24 ... 240V E 234 CT-MFD.12
€ 53,48 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 106,48 RRP***)
Tijdrelais multifunctioneel - Tijdrelais 0,05 ... 360000s AC 24 ... 240V
ABB
| E 234 CT-MFD.12
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
ABB - E 234 CT-TGD - Tijdrelais klokken - Tijdrelais 0,05 ... 360000s AC 24 ... 240V E 234 CT-TGD
€ 71,56 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 106,48 RRP***)
Tijdrelais klokken - Tijdrelais 0,05 ... 360000s AC 24 ... 240V
ABB
| E 234 CT-TGD
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Finder - 83.02.0.240.0000 - Tijdrelais - Tijdrelais 0,05 ... 864000s AC 24 ... 240V 83.02.0.240.0000
€ 58,00 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 134,33 RRP***)
Tijdrelais - Tijdrelais 0,05 ... 864000s AC 24 ... 240V
Finder
| 83.02.0.240.0000
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Finder - 80.51.0.240.0000 - Multifunctioneel tijdrelais 24-240V AC/DC, 1W, 8A 80.51.0.240.0000
€ 30,47 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 83,24 RRP***)
Multifunctioneel tijdrelais 24-240V AC/DC, 1W, 8A
Finder
| 80.51.0.240.0000
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Eaton - ETR4-69-A - Multifunctioneel relais 1W ETR4-69-A
€ 107,52 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 187,55 RRP***)
Multifunctioneel relais 1W
Eaton
| ETR4-69-A
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
AANBEVOLEN
3D
Finder - 80.11.0.240.0000 - Tijdrelais - Tijdrelais 0,1 ... 86400s AC 24 ... 240V 80.11.0.240.0000
€ 32,22 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 73,45 RRP***)
Tijdrelais - Tijdrelais 0,1 ... 86400s AC 24 ... 240V
Finder
| 80.11.0.240.0000
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
ABB - CT-MXS.22S - Multifunctioneel tijdrelais 24-48VDC 24-240VAC - Tijdrelais CT-MXS.22S
€ 152,87 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 227,48 RRP***)
Multifunctioneel tijdrelais 24-48VDC 24-240VAC - Tijdrelais
ABB
| CT-MXS.22S
stuk(s)
Op het verlanglijstje
1 van 33
Door u bekeken