Oplaadpunt E-Mobility

Hoe laad ik elektrisch aangedreven auto's, motoren, fietsen, scooters of skateboards op? Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig? Lees hier aan welke eisen de installatie van een laadstation moet voldoen. Wij ondersteunen u bij uw aankoopbeslissing en verduidelijken veelgestelde vragen. Laadstations voor elektrische mobiliteit zijn een investering in de toekomst. De vraag naar elektrische voertuigen neemt gestaag toe. Binnenkort zullen zij een enorm aandeel hebben in de markt voor nieuwe voertuigen. Dit is het ideale moment om te investeren in laadstations. Terwijl de kosten van elektrische voertuigen dalen, neemt de actieradius gestaag toe. Dit betekent dat steeds meer mensen hun volledige rijafstand met een elektrisch voertuig zullen kunnen afleggen. De toename van elektrische voertuigen gaat ook gepaard met een grotere behoefte aan oplaadstations. Als ook u in de toekomst uw voertuigen thuis of op het werk wilt opladen, vindt u in de eibabo® shop passende aanbiedingen van hoogwaardige laadstations waarmee u uw elektrische mobiliteit kunt onderhouden.

Wat is een laadstation?

Een laadstation verbindt elektrische voertuigen met een stroombron. De meeste daarvan zijn elektrische auto's. In de particuliere omgeving wordt een dergelijk apparaat ook wel een wallbox genoemd. Dit levert de nodige energie om een accu op te laden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen AC-laders en DC-snellaadstations. Je kunt een oplaadbare accu alleen opladen met gelijkstroom. De stroom uit de wandcontactdoos is beschikbaar als wisselstroom. Daarom hebben de meeste elektrische voertuigen hun eigen oplader of oplaadkabel met gelijkrichter. Deze zet de wisselstroom om in gelijkstroom. Gelijkstroom-snelladers zijn vooral te vinden in openbare ruimtes. Deze maken opladen met een hoger vermogen mogelijk. De gelijkstroom wordt rechtstreeks aan de oplaadbare accu geleverd. De omvormer van het voertuig wordt omzeild. Er zijn eenvoudige en goedkope modellen, maar ook uitgebreid uitgeruste varianten. Sommige hebben slimme meters, een verbinding met mobiele telefoonnetwerken of internettoegang.

 


TIP:

Veel laadstations hebben een aardlekschakelaar. Dit bespaart u de kosten van een externe aardlekbeveiliging.


 

In de eibabo® shop zijn er niet alleen oplaadpunten voor de elektrische auto, maar ook voor elektrische fietsen.

Waarom zou ik investeren in een laadstation?

Steeds meer mensen bezitten een elektrische auto. Als u investeert in een laadstation, kunt u het in een particuliere omgeving gebruiken of bijvoorbeeld verhuren aan de bewoners van uw gebouw. Bij privégebruik maakt u zich onafhankelijk van openbare laadstations. U bepaalt zelf de kosten van het opladen door een goedkope energieleverancier te kiezen. Bovendien is het mogelijk een eigen fotovoltaïsch systeem aan te sluiten. Zo gebruikt u uw zelf opgewekte zonne-energie om uw voertuigen op te laden. Er zijn ook veel voordelen voor commercieel gebruik. U kunt uw klanten bijvoorbeeld aanmoedigen om hun auto op te laden tijdens het winkelen. Dit verlengt de parkeertijd en kan nieuwe klanten aantrekken.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een laadstation voor mijn elektrische auto?

  • Laat de installatie uitvoeren door een gespecialiseerd elektriciteitsbedrijf.
  • Definieer uw apparatuur voordat u tot aanschaf overgaat. Moet bediening via een smartphone-app mogelijk zijn? Wilt u de elektriciteitskosten registreren en statistieken maken? Is toegangsbescherming gewenst?
  • De in de wallbox geïntegreerde gelijkstroomlekdetectie vermindert de kosten van de huisinstallatie.
  • Let bij de integratie in een fotovoltaïsch systeem op de compatibiliteit van de interfaces.
  • Wallboxen zijn meestal niet permanent in gebruik. Daarom moet het stand-by-verbruik zo laag mogelijk zijn. Kan de wallbox volledig worden uitgeschakeld?
  • Registreer het laadstation bij de netwerkexploitant.
  • Zo moeten systemen met een vermogen van meer dan 11 kW in Duitsland worden goedgekeurd.
  • Zorg ervoor dat de conformiteitsverklaring van de fabrikant beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat het toestel voldoet aan de eisen van uw land.
  • Een goed kabelbeheer met inbegrip van een stekkergarage vergemakkelijkt het dagelijks gebruik.
  • Een wallbox met een stopcontact moet een schakelbare vergrendeling voor de laadkabel hebben. Dit voorkomt diefstal van de oplaadkabel.

 

Waar moet ik de wallbox installeren?

De installatie van een wallbox gebeurt het best op een droge, schaduwrijke plaats die niet aan direct zonlicht is blootgesteld. De ideale hoogte is ongeveer 1,5 tot 2 meter boven de grond. Zorg ervoor dat het gebied rond de box vrij is van obstakels. Afhankelijk van de plaats van installatie rijst de vraag naar de juiste kabellengte. Er zij op gewezen dat het stroomverbruik en de daarmee samenhangende kosten toenemen naarmate de kabels langer worden. Bij een te lange kabel kunnen lijnverliezen optreden. De aanbevolen kabellengte voor wallboxen is 10 meter. Dit is de optimale lengte om verliezen te vermijden en het stroomverbruik laag te houden.

Attentie

De eisen en normen die in acht moeten worden genomen bij de aansluiting van een laadstation voor elektrische auto's kunnen zeer uitgebreid zijn. Geef daarom opdracht aan een gespecialiseerde elektricien.


Als u een langere kabel nodig hebt, moet u een elektricien raadplegen. Deze kan de kabel goed dimensioneren en ervoor zorgen dat er geen verliezen optreden.

Heb ik een eigen laadstation nodig voor mijn e-bike of pedelec?

U kunt e-bikes en elektrische fietsen opladen aan een klassiek stopcontact. Als u in uw eigen huis woont, kan dit in de garage, carport of kelder. Wij raden u aan een laadstation te gebruiken als u regelmatig meer dan één fiets tegelijk wilt opladen. Zo staan de fietsen altijd op een aangewezen plaats. Het is niet nodig de fietsen te verdelen over verschillende wandcontactdozen in verschillende kamers. Als verhuurder kunt u uw huurders ook het opladen van de elektrische fiets aanbieden. In de regel is er geen openbaar toegankelijke wandcontactdoos in de ondergrondse parkeergarage of in de gang. Voordat de bewoners van uw huis de elektrische fiets naar hun flat moeten dragen, is een laadstation een geschikt alternatief. Individuele facturering of vergrendeling van de oplaadpunten is mogelijk, afhankelijk van het model.

Welke wallbox is geschikt voor mij?

Bij de keuze van het juiste laadstation moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. Ten eerste moet het vermogen van het laadstation worden afgestemd op het vereiste laadvermogen van het voertuig. Ten tweede is het van belang de zekering van het circuit en de dimensionering van de kabel dienovereenkomstig te kiezen.

 


TIP:

Het vereiste laadvermogen van een voertuig wordt gewoonlijk gespecificeerd in de gebruiksaanwijzing.


 

Voor een elektrische auto met een batterijcapaciteit van 40 kWh, bijvoorbeeld, kan een laadvermogen van 11 kW voldoende zijn. Sneller laden is mogelijk als het laadstation een hoger vermogen heeft. Een elektrische auto met een accucapaciteit van 60 kWh kun je meestal opladen bij een laadstation van 22 kW. Circuitbeveiliging is belangrijk om schade aan het voertuig of laadstation te voorkomen. De aanbevolen zekering voor een wallbox met 3,7 kW vermogen is 16 A. Voor een wallbox met 11 kW vermogen is de aanbevolen zekering 32 A en het vermogen van 22 kW moet worden beveiligd met 64 A. De dimensionering van de kabel hangt af van de lengte van de kabel en het gewenste laadvermogen. Voor een laadvermogen van 3,7 kW is bijvoorbeeld een kabel van 1,5 mm² voldoende. Voor een laadvermogen van 11 kW wordt ten minste 6 mm² aanbevolen. Het aantal oplaadpunten hangt af van het aantal voertuigen dat tegelijkertijd moet worden opgeladen. Als u meerdere voertuigen tegelijk wilt opladen, moet voor elk voertuig een apart oplaadpunt beschikbaar zijn. Het vermogen van het laadstation wordt verdeeld over de voertuigen. Maak uw nieuwe laadstation toekomstbestendig. Leg kabels met een doorsnede die geschikt is voor 22 kW. Zo vermijdt u verdere kosten wanneer u later een voertuig met snellaadfunctie koopt.

Hoe bereken ik de oplaadtijd van mijn elektrische voertuig?

De laadtijd van een elektrisch voertuig hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de batterij, het laadvermogen en de ontlaadstroom. De batterijcapaciteit geeft aan hoeveel elektriciteit de accu van het voertuig kan opslaan. Het laadvermogen is de maximale laadstroom waarmee de accu wordt geladen. De ontlaadstroom is de maximale stroom waarbij de accu kan worden ontladen. Om de laadtijd van een elektrisch voertuig te berekenen, deelt u de batterijcapaciteit in kilowattuur (kWh) door het laadvermogen in kilowatt (kW).

Bron: eibabo®, ABL 1W2221 WallboxAfbeelding: ABL 1W2221 Wallbox

Het volgende voorbeeld toont hoe de laadtijd van een elektrisch voertuig kan worden berekend: Eén voertuig heeft een batterijcapaciteit van 24 kWh. Het laadvermogen is 3 kW. In dit geval duurt het 8 uur om het voertuig volledig op te laden.

Wat betekent laadbeheer voor het laadstation?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen belastingsbeheer in de wallbox en belastingsbeheer in de elektrische installatie. Wallbox-belastingbeheer heeft de volgende voordelen:

  • Geoptimaliseerde laadprestaties: Load management optimaliseert het laadvermogen van uw wallbox. U kunt bijvoorbeeld uw oplaadbare accu sneller en efficiënter opladen.
  • Zuinige omgang met de accu: Een ander voordeel van laadbeheer is dat de accu wordt gespaard. Het geoptimaliseerde laadvermogen voorkomt overbelasting van de accu.
  • Maximaliseer de levensduur van de oplaadbare accu: Omdat load management zowel het laadvermogen als de batterij spaart, kunt u de levensduur van uw batterij maximaliseren. Zo heeft u langer profijt van uw wallbox.

 

Als er meerdere slimme laadstations in gebruik zijn, kunnen deze via extra modules in het laadbeheersysteem van een gebouw worden geïntegreerd. Dit betekent dat meerdere elektrische auto's tegelijk kunnen worden opgeladen met dezelfde aangesloten lading. Het beschikbare vermogen wordt automatisch verdeeld over het aantal laadvoertuigen. Bedrijven, parkeergarages en hotels met meerdere laadstations vermijden zo dure stroompieken.

Heb ik een toegangsbeperking nodig voor mijn wallbox?

In veel gevallen bevindt de wallbox zich in openbare of semi-openbare ruimten. Dit betekent dat het voor iedereen toegankelijk is. Dit kan een veiligheidsrisico inhouden, vooral als de wallbox niet goed beveiligd is. Een afsluitbare wallbox zorgt voor extra beveiliging. Het voorkomt dat onbevoegden er toegang tot hebben, bijvoorbeeld in een gemeenschappelijke garage, hotelparkeerplaats of bedrijfsparkeerplaats. Een andere optie is het koppelen van de wallbox aan een RFID-systeem. Dit betekent dat alleen bevoegde personen de doos kunnen openen en de stekker kunnen gebruiken. RFID-systemen kunnen worden geïnstalleerd aan de wallbox zelf of op een afzonderlijk toegangscontrolesysteem.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus industriële contact / steek toepassingen > oplaadpunt elektrisch voertuig vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Autolader
  • Elektrische fiets
  • Elektrische fietsen
  • Elektromobiliteit
  • Fiets laadstation
  • Oplaadetui
  • Oplaadpunt
  • Oplaadpunten voor fietsen
  • Stopcontact behuizing


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Oplaadpunt E-Mobility:

  • ABL
  • GSAB
  • Hager
  • Mennekes E-Mobility
  • Schneider Electric
  • Spelsberg
  • Walther


 
Hoe laad ik elektrisch aangedreven auto's, motoren, fietsen, scooters of skateboards op? Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig? Lees hier aan welke eisen de installatie van een... meer ontdekken »
Venster sluiten
Oplaadpunt E-Mobility - De toekomst is elektrisch

Hoe laad ik elektrisch aangedreven auto's, motoren, fietsen, scooters of skateboards op? Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig? Lees hier aan welke eisen de installatie van een laadstation moet voldoen. Wij ondersteunen u bij uw aankoopbeslissing en verduidelijken veelgestelde vragen. Laadstations voor elektrische mobiliteit zijn een investering in de toekomst. De vraag naar elektrische voertuigen neemt gestaag toe. Binnenkort zullen zij een enorm aandeel hebben in de markt voor nieuwe voertuigen. Dit is het ideale moment om te investeren in laadstations. Terwijl de kosten van elektrische voertuigen dalen, neemt de actieradius gestaag toe. Dit betekent dat steeds meer mensen hun volledige rijafstand met een elektrisch voertuig zullen kunnen afleggen. De toename van elektrische voertuigen gaat ook gepaard met een grotere behoefte aan oplaadstations. Als ook u in de toekomst uw voertuigen thuis of op het werk wilt opladen, vindt u in de eibabo® shop passende aanbiedingen van hoogwaardige laadstations waarmee u uw elektrische mobiliteit kunt onderhouden.

Wat is een laadstation?

Een laadstation verbindt elektrische voertuigen met een stroombron. De meeste daarvan zijn elektrische auto's. In de particuliere omgeving wordt een dergelijk apparaat ook wel een wallbox genoemd. Dit levert de nodige energie om een accu op te laden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen AC-laders en DC-snellaadstations. Je kunt een oplaadbare accu alleen opladen met gelijkstroom. De stroom uit de wandcontactdoos is beschikbaar als wisselstroom. Daarom hebben de meeste elektrische voertuigen hun eigen oplader of oplaadkabel met gelijkrichter. Deze zet de wisselstroom om in gelijkstroom. Gelijkstroom-snelladers zijn vooral te vinden in openbare ruimtes. Deze maken opladen met een hoger vermogen mogelijk. De gelijkstroom wordt rechtstreeks aan de oplaadbare accu geleverd. De omvormer van het voertuig wordt omzeild. Er zijn eenvoudige en goedkope modellen, maar ook uitgebreid uitgeruste varianten. Sommige hebben slimme meters, een verbinding met mobiele telefoonnetwerken of internettoegang.

 


TIP:

Veel laadstations hebben een aardlekschakelaar. Dit bespaart u de kosten van een externe aardlekbeveiliging.


 

In de eibabo® shop zijn er niet alleen oplaadpunten voor de elektrische auto, maar ook voor elektrische fietsen.

Waarom zou ik investeren in een laadstation?

Steeds meer mensen bezitten een elektrische auto. Als u investeert in een laadstation, kunt u het in een particuliere omgeving gebruiken of bijvoorbeeld verhuren aan de bewoners van uw gebouw. Bij privégebruik maakt u zich onafhankelijk van openbare laadstations. U bepaalt zelf de kosten van het opladen door een goedkope energieleverancier te kiezen. Bovendien is het mogelijk een eigen fotovoltaïsch systeem aan te sluiten. Zo gebruikt u uw zelf opgewekte zonne-energie om uw voertuigen op te laden. Er zijn ook veel voordelen voor commercieel gebruik. U kunt uw klanten bijvoorbeeld aanmoedigen om hun auto op te laden tijdens het winkelen. Dit verlengt de parkeertijd en kan nieuwe klanten aantrekken.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een laadstation voor mijn elektrische auto?

  • Laat de installatie uitvoeren door een gespecialiseerd elektriciteitsbedrijf.
  • Definieer uw apparatuur voordat u tot aanschaf overgaat. Moet bediening via een smartphone-app mogelijk zijn? Wilt u de elektriciteitskosten registreren en statistieken maken? Is toegangsbescherming gewenst?
  • De in de wallbox geïntegreerde gelijkstroomlekdetectie vermindert de kosten van de huisinstallatie.
  • Let bij de integratie in een fotovoltaïsch systeem op de compatibiliteit van de interfaces.
  • Wallboxen zijn meestal niet permanent in gebruik. Daarom moet het stand-by-verbruik zo laag mogelijk zijn. Kan de wallbox volledig worden uitgeschakeld?
  • Registreer het laadstation bij de netwerkexploitant.
  • Zo moeten systemen met een vermogen van meer dan 11 kW in Duitsland worden goedgekeurd.
  • Zorg ervoor dat de conformiteitsverklaring van de fabrikant beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat het toestel voldoet aan de eisen van uw land.
  • Een goed kabelbeheer met inbegrip van een stekkergarage vergemakkelijkt het dagelijks gebruik.
  • Een wallbox met een stopcontact moet een schakelbare vergrendeling voor de laadkabel hebben. Dit voorkomt diefstal van de oplaadkabel.

 

Waar moet ik de wallbox installeren?

De installatie van een wallbox gebeurt het best op een droge, schaduwrijke plaats die niet aan direct zonlicht is blootgesteld. De ideale hoogte is ongeveer 1,5 tot 2 meter boven de grond. Zorg ervoor dat het gebied rond de box vrij is van obstakels. Afhankelijk van de plaats van installatie rijst de vraag naar de juiste kabellengte. Er zij op gewezen dat het stroomverbruik en de daarmee samenhangende kosten toenemen naarmate de kabels langer worden. Bij een te lange kabel kunnen lijnverliezen optreden. De aanbevolen kabellengte voor wallboxen is 10 meter. Dit is de optimale lengte om verliezen te vermijden en het stroomverbruik laag te houden.

Attentie

De eisen en normen die in acht moeten worden genomen bij de aansluiting van een laadstation voor elektrische auto's kunnen zeer uitgebreid zijn. Geef daarom opdracht aan een gespecialiseerde elektricien.


Als u een langere kabel nodig hebt, moet u een elektricien raadplegen. Deze kan de kabel goed dimensioneren en ervoor zorgen dat er geen verliezen optreden.

Heb ik een eigen laadstation nodig voor mijn e-bike of pedelec?

U kunt e-bikes en elektrische fietsen opladen aan een klassiek stopcontact. Als u in uw eigen huis woont, kan dit in de garage, carport of kelder. Wij raden u aan een laadstation te gebruiken als u regelmatig meer dan één fiets tegelijk wilt opladen. Zo staan de fietsen altijd op een aangewezen plaats. Het is niet nodig de fietsen te verdelen over verschillende wandcontactdozen in verschillende kamers. Als verhuurder kunt u uw huurders ook het opladen van de elektrische fiets aanbieden. In de regel is er geen openbaar toegankelijke wandcontactdoos in de ondergrondse parkeergarage of in de gang. Voordat de bewoners van uw huis de elektrische fiets naar hun flat moeten dragen, is een laadstation een geschikt alternatief. Individuele facturering of vergrendeling van de oplaadpunten is mogelijk, afhankelijk van het model.

Welke wallbox is geschikt voor mij?

Bij de keuze van het juiste laadstation moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. Ten eerste moet het vermogen van het laadstation worden afgestemd op het vereiste laadvermogen van het voertuig. Ten tweede is het van belang de zekering van het circuit en de dimensionering van de kabel dienovereenkomstig te kiezen.

 


TIP:

Het vereiste laadvermogen van een voertuig wordt gewoonlijk gespecificeerd in de gebruiksaanwijzing.


 

Voor een elektrische auto met een batterijcapaciteit van 40 kWh, bijvoorbeeld, kan een laadvermogen van 11 kW voldoende zijn. Sneller laden is mogelijk als het laadstation een hoger vermogen heeft. Een elektrische auto met een accucapaciteit van 60 kWh kun je meestal opladen bij een laadstation van 22 kW. Circuitbeveiliging is belangrijk om schade aan het voertuig of laadstation te voorkomen. De aanbevolen zekering voor een wallbox met 3,7 kW vermogen is 16 A. Voor een wallbox met 11 kW vermogen is de aanbevolen zekering 32 A en het vermogen van 22 kW moet worden beveiligd met 64 A. De dimensionering van de kabel hangt af van de lengte van de kabel en het gewenste laadvermogen. Voor een laadvermogen van 3,7 kW is bijvoorbeeld een kabel van 1,5 mm² voldoende. Voor een laadvermogen van 11 kW wordt ten minste 6 mm² aanbevolen. Het aantal oplaadpunten hangt af van het aantal voertuigen dat tegelijkertijd moet worden opgeladen. Als u meerdere voertuigen tegelijk wilt opladen, moet voor elk voertuig een apart oplaadpunt beschikbaar zijn. Het vermogen van het laadstation wordt verdeeld over de voertuigen. Maak uw nieuwe laadstation toekomstbestendig. Leg kabels met een doorsnede die geschikt is voor 22 kW. Zo vermijdt u verdere kosten wanneer u later een voertuig met snellaadfunctie koopt.

Hoe bereken ik de oplaadtijd van mijn elektrische voertuig?

De laadtijd van een elektrisch voertuig hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de batterij, het laadvermogen en de ontlaadstroom. De batterijcapaciteit geeft aan hoeveel elektriciteit de accu van het voertuig kan opslaan. Het laadvermogen is de maximale laadstroom waarmee de accu wordt geladen. De ontlaadstroom is de maximale stroom waarbij de accu kan worden ontladen. Om de laadtijd van een elektrisch voertuig te berekenen, deelt u de batterijcapaciteit in kilowattuur (kWh) door het laadvermogen in kilowatt (kW).

Bron: eibabo®, ABL 1W2221 WallboxAfbeelding: ABL 1W2221 Wallbox

Het volgende voorbeeld toont hoe de laadtijd van een elektrisch voertuig kan worden berekend: Eén voertuig heeft een batterijcapaciteit van 24 kWh. Het laadvermogen is 3 kW. In dit geval duurt het 8 uur om het voertuig volledig op te laden.

Wat betekent laadbeheer voor het laadstation?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen belastingsbeheer in de wallbox en belastingsbeheer in de elektrische installatie. Wallbox-belastingbeheer heeft de volgende voordelen:

  • Geoptimaliseerde laadprestaties: Load management optimaliseert het laadvermogen van uw wallbox. U kunt bijvoorbeeld uw oplaadbare accu sneller en efficiënter opladen.
  • Zuinige omgang met de accu: Een ander voordeel van laadbeheer is dat de accu wordt gespaard. Het geoptimaliseerde laadvermogen voorkomt overbelasting van de accu.
  • Maximaliseer de levensduur van de oplaadbare accu: Omdat load management zowel het laadvermogen als de batterij spaart, kunt u de levensduur van uw batterij maximaliseren. Zo heeft u langer profijt van uw wallbox.

 

Als er meerdere slimme laadstations in gebruik zijn, kunnen deze via extra modules in het laadbeheersysteem van een gebouw worden geïntegreerd. Dit betekent dat meerdere elektrische auto's tegelijk kunnen worden opgeladen met dezelfde aangesloten lading. Het beschikbare vermogen wordt automatisch verdeeld over het aantal laadvoertuigen. Bedrijven, parkeergarages en hotels met meerdere laadstations vermijden zo dure stroompieken.

Heb ik een toegangsbeperking nodig voor mijn wallbox?

In veel gevallen bevindt de wallbox zich in openbare of semi-openbare ruimten. Dit betekent dat het voor iedereen toegankelijk is. Dit kan een veiligheidsrisico inhouden, vooral als de wallbox niet goed beveiligd is. Een afsluitbare wallbox zorgt voor extra beveiliging. Het voorkomt dat onbevoegden er toegang tot hebben, bijvoorbeeld in een gemeenschappelijke garage, hotelparkeerplaats of bedrijfsparkeerplaats. Een andere optie is het koppelen van de wallbox aan een RFID-systeem. Dit betekent dat alleen bevoegde personen de doos kunnen openen en de stekker kunnen gebruiken. RFID-systemen kunnen worden geïnstalleerd aan de wallbox zelf of op een afzonderlijk toegangscontrolesysteem.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus industriële contact / steek toepassingen > oplaadpunt elektrisch voertuig vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Autolader
  • Elektrische fiets
  • Elektrische fietsen
  • Elektromobiliteit
  • Fiets laadstation
  • Oplaadetui
  • Oplaadpunt
  • Oplaadpunten voor fietsen
  • Stopcontact behuizing


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Oplaadpunt E-Mobility:

  • ABL
  • GSAB
  • Hager
  • Mennekes E-Mobility
  • Schneider Electric
  • Spelsberg
  • Walther
Filter sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

1 van 35
Voor deze filtering zijn geen resultaten gevonden!
AANBEVOLEN
3D
ABL - 1W1101 - Wanddoos SG-C2-1/11I0F0-M0 1W1101 - Oplaadapparaat E-Mobiliteit 1W1101 1W1101
€ 284,13 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 802,23 RRP***)
Wanddoos SG-C2-1/11I0F0-M0 1W1101 - Oplaadapparaat E-Mobiliteit 1W1101
ABL
| 1W1101
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Fronius - 4,240,401 - Wattpilot Go 11 J 2.0 - Oplaadapparaat E-Mobiliteit 1 stopcontact(en) 4,240,401
€ 901,41 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 1.243,01 RRP***)
Wattpilot Go 11 J 2.0 - Oplaadapparaat E-Mobiliteit 1 stopcontact(en)
Fronius
| 4,240,401
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
AANBEVOLEN
3D
Pracht - ALPHAMONOXT1024 - Wallbox Laadstation ALPHAMONO XT 1024 1xTpy2 met 5,50m kabel ALPHAMONOXT1024
€ 355,52 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 422,29 RRP***)
Wallbox Laadstation ALPHAMONO XT 1024 1xTpy2 met 5,50m kabel
Pracht
| ALPHAMONOXT1024
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Fronius - 4,240,403 - Wattpilot Home 22 J 2.0 - Oplaadapparaat E-Mobiliteit 1 stopcontact(en) 4,240,403
€ 923,80 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 1.277,93 RRP***)
Wattpilot Home 22 J 2.0 - Oplaadapparaat E-Mobiliteit 1 stopcontact(en)
Fronius
| 4,240,403
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
AANBEVOLEN
3D
Spelsberg - TG BCS 3 - Fietslaadstation met speciale schroeven - Oplaadapparaat E-Mobility 3 stopcontact (en) TG BCS 3
€ 93,29 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 146,41 RRP***)
Fietslaadstation met speciale schroeven - Oplaadapparaat E-Mobility 3 stopcontact (en)
Spelsberg
| TG BCS 3
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Spelsberg - TG BCS 3 BE/FR LED - Fiets laadstation - Oplaadapparaat E-Mobility 3 stopcontact (en) TG BCS 3 BE/FR LED
€ 126,45 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 198,44 RRP***)
Fiets laadstation - Oplaadapparaat E-Mobility 3 stopcontact (en)
Spelsberg
| TG BCS 3 BE/FR LED
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
TIP!
Delta - AC MAX B 11 Plug - AC Wallbox Basic MAX B 11 Plug AC MAX B 11 Plug
€ 241,30 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 1.036,79 RRP***)
AC Wallbox Basic MAX B 11 Plug
Delta
| AC MAX B 11 Plug
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
KEBA - KCP30EC2204B2L0RCC - Wallbox KC-P30-EC2204B2L0RCC KCP30EC2204B2L0RCC
€ 1.033,17 incl. btw

*

Wallbox KC-P30-EC2204B2L0RCC
KEBA
| KCP30EC2204B2L0RCC
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Retour
TIP!
Delta - AC MAX B 11 Plug - AC Wallbox Basic MAX B 11 Plug AC MAX B 11 Plug
€ 362,88 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 1.036,79 RRP***)
AC Wallbox Basic MAX B 11 Plug
Delta
| AC MAX B 11 Plug
stuk(s)
Op het verlanglijstje
1 van 35
Door u bekeken