Aanzienlijke leveringsproblemen 2022/2023

Als u in 2022 nog goederenleveringen nodig hebt, raden we u ten zeerste aan om uw bestelling nog in september / oktober te plaatsen. De komende 6 maanden (vermoedelijk zelfs tot eind 2023) verwachten we bij alle fabrikanten een aanzienlijke verslechtering van de leverbaarheid van alle artikelen die normaliter in voorraad zijn. Vanaf oktober bestaat er geen bindende toezegging meer voor een levering van inkoopartikelen (geel gemarkeerde artikelen) in het jaar 2022.

Alternatieve artikelen zijn doorgaans nauwelijks nog verkrijgbaar en een bestaande bestelling met artikelen die pas later kunnen worden geleverd, is momenteel zeer waardevol en mag niet volledig worden geannuleerd. De algemene levertijden bij inkoopproducten zullen binnenkort voor het totale assortiment toenemen van de huidige ca. 3 weken tot minstens ca. 8-16 weken. Veelgevraagde artikelen duren al meer dan 1 jaar (bijvoorbeeld warmtepompen en fotovoltaïsche installaties). Ook KNX-artikelen voor gebouwenautomatisering hebben al aanzienlijke levertijden. Informatie van de fabrikanten wordt nauwelijks gegeven, omdat ook zij geen informatie over ontbrekende onderdelen van leveranciers krijgen.

Als u van een bestelling nog nageleverde artikelen verwacht, dan worden deze volledig automatisch gevolgd. Zodra de artikelen van de fabrikant zijn ontvangen, worden ze onmiddellijk verzonden. We raden u echter af de bestelling te annuleren als u juist deze artikelen nodig hebt. U staat namelijk al op de wachtlijst van de fabrikant voor de afhandeling van de bestelling en de bijbehorende toewijzing van materiaal aan uw bestelling. De betreffende artikelen zijn ook bij andere handelaars niet eerder verkrijgbaar en een nieuwe bestelling zou een veelvoud van de huidige levertijd betekenen. De reeds verstreken wachttijd aan de kant van de fabrikant zou dan namelijk opnieuw beginnen en intussen zijn er dan al veel andere bestellingen geplaatst. Momenteel nemen de wachttijden voor de fabrikanten onevenredig toe als gevolg van een gestage toename van de inkomende bestellingen. Vergeleken hiermee vinden er echter steeds minder leveringen plaats.

Door het enorm hoge aantal vragen hebben we momenteel ook onze capaciteitslimiet bereikt voor telefonische ondersteuning. De gemiddelde wachttijd voor telefonische vragen is ongeveer 30-60 minuten. Ook voor vragen via e-mail van niet-geregistreerde klanten (gasten) kan de verwerkingstijd oplopen tot 2-3 dagen. We raden u daarom aan om u te laten registreren als u een bestelling plaatst. Op die manier kunt u gebruik maken van de voordelen van een persoonlijk klantenaccount met een adviseur die aan uw bestelling wordt toegewezen. Dit is de snelste en veiligste manier als u vragen hebt. Uw berichten worden zo snel mogelijk op dezelfde dag / binnen 24 uur beantwoord en de service is 24/365 gegarandeerd.